Hvorfor Bokstavkisten?

Hei og velkommen til Bokstavkisten!

Her håper jeg å kunne inspirere og glede både store og små i skolen.
Jeg er opptatt av at alle skal føle mestring samtidig som de deltar i de samme aktivitetene. Tilpasset opplæring, med andre ord. I de første skoleårene er (stort sett) lærelysten på topp og det er vår oppgave å fylle på så mye vi kan, uten at begeret renner over. Det er lett å bli revet med og tenke at vi skal rekke gjennom alt og litt til, men husk å ta det litt rolig i svingene også.

Fokuset mitt ligger hos de yngste elevene og hjertet banker litt ekstra for skolestarterne. De bittesmå fem- og seksåringene som kommer forventningsfulle til skolen og gleder seg forferdelig masse til leksene de skal få. For lekser – DET er stas det! Men også her er det viktig å ta det med ro. For hva er det EGENTLIG disse småtrolla ønsker og trenger å gjøre?

LEKE.

Bruke kroppen og hodet. Alle sansene – helst alle på en gang. Ta på, flytte rundt, løpe, hoppe, spille og klatre. Stille spørsmål, være nysgjerrige, prøve ut, oppdage, lete og finne. Skape relasjoner, bli trygge, finne en venn, leke alene og leke i grupper.

Målet med Bokstavkisten er å gi de håpefulle små muligheten til å lære gjennom lek og aktivitet. Noen ganger må vi øve på å jobbe i ro på arbeidsplassen vår, men fy søren så mye annet vi kan gjøre også!

Gi lyd fra deg hvis det er noe spesielt du ønsker deg eller om du har kommentarer til allerede eksisterende opplegg.

Målet er at alle opplegg som kommer ut etter 2022 skal være gratis – for vi skal vel strengt talt ikke måtte betale for å gjøre jobben vår? Derfor blir allerede eksisterende opplegg redusert i pris og nye opplegg blir lagt ut helt gratis. Selv om jeg ikke tar betalt for oppleggene fremover, betyr det ikke at jeg ikke legger mye tid og omtanke i alt som produseres. Om du ønsker å bidra til at flere opplegg kan se dagens lys, er det fullt lov å støtte Bokstavkisten med en kaffekopp eller to gjennom Vipps #754135 eller ved å scanne QR-koden nederst på siden.

Tusen takk for at akkurat DU har funnet veien hit! 🙂