Åpningsfest!

Endelig er det klart for åpningsfest hos Bokstavkisten!

Det er fortsatt mange opplegg som skal legges ut, men for å gi akkurat DEG mulighet til å komme i gang med skoleåret 20/21 setter vi i gang med åpningsfesten allerede nå!

Jeg håper du finner noe du liker her og vil mer enn gjerne ha tilbakemelding på oppleggene, prisene, nettsiden og alt annet du kunne komme på. Er det noe spesielt du er på utkikk etter, kanskje? Gi meg beskjed, så kan vi helt sikkert få ordnet til noe.

Hurra – endelig er vi i gang!


Velkommen!

Hjertelig velkommen til Bokstavkisten!

Her håper jeg å kunne inspirere og glede med opplegg som passer godt for de yngste elevene. Målet er å få på plass en nettside med tips til undervisningen, nettbutikk for salg av egne opplegg og forhåpentligvis dialog med andre lærere.

Hvorfor ikke bare dele ut oppleggene gratis, tenkte du? Det er rett og slett fordi det koster penger å lage gjennomførte opplegg. Bilder og fonter er kjøpt og betalt for å lovlig kunne dele med andre. Personlig får jeg helt noia av opplegg som virker halvferdige og med store feil og mangler.. Derfor prøver jeg å lage opplegg med kvalitet slik at det er morsomt å ta det i bruk i klasserommet. Min erfaring er at elevene også synes det er stas med fine opplegg, selv om de i teorien ikke bryr seg stort så lenge de mestrer.

Mestring er nøkkelen til gode undervisningsøkter, det vil jeg komme tilbake til litt senere.

Tusen takk for at du har tatt deg turen inn hit! Jeg håper du vil finne siden nyttig og at vi kan kommunisere for å lage de beste oppleggene for våre elever!


Hva er egentlig Bokstavkisten?

Hei og velkommen til Bokstavkisten!

Her håper jeg å kunne inspirere og glede både store og små i skolen.
Jeg er opptatt av at alle skal føle mestring samtidig som de deltar i de samme aktivitetene. Tilpasset opplæring, med andre ord. I de første skoleårene er (stort sett) lærelysten på topp og det er vår oppgave å fylle på så mye vi kan, uten at begeret renner over. Det er lett å bli revet med og tenke at vi skal rekke gjennom alt og litt til, men husk å ta det litt rolig i svingene også.

Fokuset mitt ligger hos de yngste elevene og hjertet banker litt ekstra for skolestarterne. De bittesmå fem- og seksåringene som kommer forventningsfulle til skolen og gleder seg forferdelig masse til leksene de skal få. For lekser – DET er stas det! Men også her er det viktig å ta det med ro. For hva er det EGENTLIG disse småtrolla ønsker og trenger å gjøre?

LEKE.

Bruke kroppen og hodet. Alle sansene – helst alle på en gang. Ta på, flytte rundt, løpe, hoppe, spille og klatre. Stille spørsmål, være nysgjerrige, prøve ut, oppdage, lete og finne. Skape relasjoner, bli trygge, finne en venn, leke alene og leke i grupper.

Målet med Bokstavkisten er å gi de håpefulle små muligheten til å lære gjennom lek og aktivitet. Noen ganger må vi øve på å jobbe i ro på arbeidsplassen vår, men fy søren så mye annet vi kan gjøre også!

Gi lyd fra deg hvis det er noe spesielt du ønsker deg eller kommentarer til allerede eksisterende opplegg.

Tusen takk for at akkurat DU har funnet veien hit!